En medsökande ökar dina chanser att få lån

Vi får många frågor om medsökande och vi är faktiskt glada för det, eftersom det är en viktig fråga. Att ha en medsökande kan nämligen göra hela skillnaden för att få ett samlingslån beviljat, men att vara en medsökande kan också vara förknippat med en hel del risk. Här försöker vi reda ut begreppen.

När du behöver en medsökande.

En medsökande delar risken med dig som huvudsökande. Det finns vissa glasklara tillfällen när en medsökande behövs, t ex: En för låg inkomst eller ingen fast anställning. Det finns också en del gränsfall när en medsökande kan öka dina möjligheter, t ex: Skuldsaldo hos Kronofogden eller ett högt belåningsbelopp.

Att ha en medsökande.

Om du har en medsökande till din ansökan, så minskar det inte bara risken för oss och ökar möjligheten till lån för dig. Det är också en trygghet för dig som låntagare. Livet bjuder oss alla på överraskningar och även ifall det ser ut som att du just nu kommer kunna betala ditt lån, så kan saker ändras, då är det skönt att veta att någon annan kan stötta dig innan eventuella problem blir för stora.

Att vara en medsökande.

Att vara en medsökande kan vara en sådan självklar sak som att ni söker lån tillsammans, kanske för att ni lever ihop, och vill samla allt i en gemensam ekonomi. Det kan också vara att en medsökande ställer upp och hjälper en vän eller släkting som behöver, eller vill, förbättra sin ekonomi. I detta läge är det viktigt att villkoren är tydliga. En medsökande som får lånet beviljat, blir i samma ögonblick en låntagare själv, som delar på betalningsansvaret med huvudlåntagaren. Det betyder att om huvudlåntagaren inte kan betala själv, så ligger det på medlåntagaren att betala hela summan istället. Enligt de villkor som de två låntagarna godkänt när lånet beviljats.

Att bli en medsökande.

En medsökande kommer få genomgå samma process som huvudsökande. Det är en enkel men noggrann process, där vår ambition är att aldrig sätta någon i knipa, genom att ge ut ett lån till någon som kan få svårt att betala tillbaka. Nystart kommer alltså ta en kreditupplysning och medsökande får minst ett samtal av våra handläggare. Allt för att det ska kännas tryggt för alla parter.

Låneskydd

Nystart låneskydd – så trist att du somnar.

Att lägga in ytterligare en kostnad i en redan ansträngd privatekonomi är urtrist. Hur stor risk är det ändå, kanske en del tänker? Kommer jag någonsin ha användning av den? Men se det inte så. Prova att se det som att du betalar för att sova gott, trygg med att du och din familjs ekonomi är skyddad för det oväntade.

Vad är ett Låneskydd?
Att samla lån

Nystartslånet.
Samla till inget.

Nystartslånet löser alla dina gamla skulder till en lägre månadskostnad. På köpet kommer hårda krav, goda råd och belöningar för en välskött ekonomi. Vårt gemensamma mål är att du blir skuldfri.

Läs mer om samla lån

Genom att använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

clear icon