Letar du efter ett nytt snabbt lån? Då är vi nog inte för dig.

Vill du däremot påbörja en hållbar resa mot högre privatekonomisk medvetenhet och skuldfrihet, då finns vi här redo att hjälpa till. Och snabba är vi.

””
0 omdömen
När jag trodde jag var på botten, så klev ni in å räddade mig å min ekonomi! Aldrig mer små lån för mig mer. Tack :)
Ulrika – Trustpilot 2019-05-03

Medvetenhet. Enkelhet.
Skuldfrihet.

Vanliga frågor

Har du en dum fråga? Det tackar vi för!

Ingen fråga är för dum, vi är glada att du ställer den för fler undrar säkert samma sak, och medvetenhet är grunden till allt vi gör. Ställ din fråga nedan om du inte hittar den bland frågorna nedan:

Varför blev det avslag och vad kan du göra åt det?

Ett avslag är nästan alltid baserat på en av följande anledningar: Allt för mycket skulder, för lite inkomst eller ingen tillsvidareanställning. Men ibland är det inte så enkelt, hoppas du får hjälp av av frågorna och svaren nedan, hör av dig till oss annars.

Jag fick ett nej på ca tre sekunder, jag trodde ni ”såg hela bilden”?

I ett första steg så ser vi över din ansökan med hjälp av automatik, det gör vi för att du snabbt ska få en uppfattning om processen framåt. Det kan tyvärr resultera i ett lika snabbt avslag.

Tips: Känns det orättvist, eller fel, så kan du läsa mer om avslag här och även få tips om hur du kan förbättra dina chanser.
Vilka är grundkraven för Nystartslån?

– Minst 18 år, max 65 år.
– Du eller en medsökande måste vara fast anställd.
– Minimum inkomst 22 000 kr/mån, vilket ska kunna styrkas.
– Krav på medsökande när lånebeloppet överstiger 300 000 kr.
– Krav på medsökande när befintlig skuld hos Kronofogden finns.

Tips: En medsökande med en hållbar ekonomi är ofta det bästa sättet att få ett snabbt godkännande.
Kan man låna trots en eller flera betalningsanmärkningar?

Absolut, vi tittar mest på din inkomst och återbetalningsförmåga och därför är det inte något hinder om du skulle ha en eller flera betalningsanmärkningar. Vår ambition är dessutom att hjälpa dig att få mindre, helst inga alls nya anmärkningar.

Tips: En betalningsanmärkning ligger kvar i tre år från att den registrerades. Vårt bästa tips är lika självklart som det är trist: Sköt din ekonomi, betala i tid. Men det kan vara enklare sagt än gjort så vårt näst bästa tips är: Om din planering faller och du inte kan betala i tid, ring till företaget du är skyldig och be om ett uppskov. Ofta går det och du kanske hinner betala innan en anmärkning.
Kan man låna trots att man har många UC-frågor/kreditupplysningar?

Ja, vi tycker UC ofta är ett trubbigt verktyg för visa på kreditvärdighet. Vi försöker se människan bakom kreditupplysningarna och på din återbetalningsförmåga. Alltså inkomst. Så om det bara är kreditupplysningar som är problemet så finns inga hinder med att du skulle ha flera registrerat på ditt namn.

Tips: En kreditupplysning ligger kvar i ett helt år, är du inte nöjd med att det görs upplysningar på dig, så tänk på att det görs en varje gång du handlar på faktura.
Vilken ränta får jag på mitt Nystartslån?

Räntan sätts individuellt beroende på din situation och sköter du din ekonomi enligt plan, så kan den bli ännu bättre. Även en medsökande kan förbättra dina chanser till en lägre ränta.

Tips: Vi är människor, som ger lån till andra människor. Vi räknar och kalkylerar, men vi känner också. Vi gillar när vi känner att det finns en stark vilja till förändring hos de som ansöker, en drivkraft mot att en gång bli skuldfria.

Kontakta oss.

Vi finns här för dig.

Ring oss på 08-410 203 04 eller skicka ett mail till info@nystartfinans.se, vi försöker alltid svara inom 24 timmar.

Måndag - Torsdag: 09.00 – 18.00
Fredag: 09.00 – 16.00

Info · info@nystartfinans.se
Karriär · info@nystartfinans.se
Frågor · info@nystartfinans.se

Besöksadress: Linnégatan 22, 114 47 Stockholm

Vi vill bli bättre.

Ge oss feedback.

Vi är väldigt måna om att du som kund får en bra upplevelse. Om du känner dig missnöjd med vår tjänst eller har något klagomål vill vi att du kontaktar vår kundnöjdhetsansvarig via, e-post eller telefon.

Om du fortfarande inte känner dig nöjd med oss, så kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN), telefon 08-508 860 00, e-post arn@arn.se, Box 174, 101 23 Stockholm.

Du kan även kontakta Konsumenternas Bank- och finansbyrå som erbjuder kostnadsfri vägledning, telefon 08-22 58 00

Vi är vad vi heter. Vi är Nystart för din ekonomi.

De som blir våra kunder får sina skulder lösta och samlade i ett lån med en totalt sett lägre månadskostnad. På köpet kommer tuffa förväntningar inlindade i mjuka värderingar och goda råd.