Att samla sina lån kan kännas som att samla till inget

Att samla sina krediter och skulder i ett nytt lån, kan kännas som att samla till inget, men med bättre villkor och lägre kostnader är det ett första steg mot en bättre ekonomi. Kanske till och med skuldfrihet.

När är det bra med samlingslån?

Om du har många krediter, lån och skulder, så är det lätt hänt att du tappar kollen på hela din ekonomiska situation och vilka utgifter du har varje månad. Ofta leder tyvärr dålig koll, till en tappad kontroll, och en väldigt negativ spiral. En lösning när man har flera olika lån är att ansöka om ett större, gemensamt lån för att lösa sina befintliga skulder och enbart ha ett lån att fokusera på. Ofta ger det inte bara en bättre överblick över ens ekonomiska situation, utan kan även vara något som gör att du kan spara en massa pengar varje månad i olika avbetalningsavgifter och räntor.

Nystartslånet – Ett samlingslån.

Nystart Finans kan hjälpa dig med vårat så kallade Nystartslån, ett lån där Nystart Finans hjälper dig att lösa dina befintliga skulder, så att du har allt samlat på ett och samma ställe med bättre villkor och lägre kostnad. Nystartslånet skiljer sig från de flesta andra lån genom att vi inte dömmer ut människor i förhand. Även om dina skulder är hos kronofogden, om du har betalningsanmärkningar eller pågående ärenden hos Kronofogden, så kan du få hjälp av Nystart Finans. Ditt Nystartslån kommer att baseras på din nuvarande, fasta inkomst och din återbetalningsförmåga där varje enskilt fall får personlig genomgång för att se vilka villkor som passar bäst.

Håller din ekonomi för ett Nystartslån?

Är du osäker på om din inkomst per månad räcker för att få lån? Testa med en medsökande, det kan ofta öka dina chanser. Läs mer om medsökande här.

Nystartslånet blir bättre med tiden

Om du är noggrann med din ekonomi under din låneperiod så kommer du att få lägre och lägre ränta per år, och därmed möjlighet att få ännu lägre utgifter per månad. Är du osäker på om din inkomst per månad räcker för att få lån? Testa med en medsökande, det kan ofta öka dina chanser. Läs mer om medsökande här.

Nystartslånet – en enkel process.

1

Du gör en
intresseanmälan

Du gör en intresseanmälan, som är ett första steg mot en ansökan av Nystartslånet. Vi vill veta saker som inkomst, hur du bor och om du bor tillsammans med någon.

2

Vi samtalar
och utvärderar

Om vi bedömer att du kan få ett Nystartslån, går vi tillsammans igenom din ekonomiska situation med målet att hitta en hållbar väg mot skuldfrihet och en lägre månadskostnad på vägen dit.

3

Du får ett
erbjudande

Vi ger dig ett erbjudande att ta ställning till, tar du det så påbörjar vi tillsammans din väg mot skuldfrihet. Vi ger dig råd på vägen och möjliga belöningar i form av sänkt ränta om alla betalningar sköts.

Granskning och rådgivning

Vi går igenom dina lån och andra krediter och bestämmer gemensamt vilka du ska samla. Betalningsanmärkningar eller skuld till kronofogden är inget hinder.

En hållbar uträkning

Vi räknar på ett lån som ger dig lägre månadskostnad och gör det lättare att få ihop ekonomin varje månad.

Bedömning

I bedömningen fokuserar vi på din inkomst och återbetalningsförmåga. Med en medsökande förbättrar du möjligheterna att få lån. Minst en sökande måste ha en fast anställning.

Låneerbjudande

Vi erbjuder dig Nystartslånet och löser befintliga lån och krediter.

Frihet att minska din skuld

Månadsavgiften är densamma under hela löptiden och dras via autogiro. Du kan när du vill göra extra inbetalningar för att minska din skuld.

Rådgivning och fördelar

Som kund får du löpande råd och sköter du dina betalningar kan du få sänkt ränta.

Ansök om ett samlingslån, fyll i formuläret.

Vi samlar dina skulder i ett nytt samlingslån med målet att du ska bli skuldfri.

Genom att skicka in ditt personnummer godkänner du att Nystart Finans gör en kreditupplysning på dig.
Skriv in det belopp du vill samla (30 000 - 500 000 kr).
Beskriv din situation med några rader.
Du måste ha en månadsinkomst på minst 22 000/mån för att vi ska kunna ge dig ett samlingslån.
Om du lever med någon. Skriv din andel av kostnaderna.
Stäng inte ner denna sida innan det är klart. Genom att skicka in din ansökan godkänner du att Nystart Finans gör en kreditupplysning på dig och din eventuella medsökande. All data är skyddad av personuppgiftslagen och kommer inte delas med någon annan än din lånehandläggare. Vi förbehåller oss rätten att neka låntagare som vi anser för riskfyllda, men i detta fall kommer vi göra vårt yttersta för att hjälpa dig i din lånesituation med hjälp av våra övriga tjänster.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 160 000 kr till 17,00% rörlig ränta med en återbetalningstid på 9 år, med 108 avbetalningar om 2 931 kr och 995 kr i uppläggningsavgift samt 29 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 18,95%. Totalt att återbetala blir 317 520 kr.

Lånebelopp: 30 000 - 500 000 sek. Återbetalningstid: 2-15 år. Maximal effektiv ränta: 29,99%. Nominellt räntespann: 6,95%-21,95%.